Siyabend Serhed ve Simko Agirî Paris’te anıldı

Farklı tarihlerde şehit düşen HPG gerillası Siyabend Serhed ile Simko Agirî Paris’te anıldı.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde farklı yıllarda şehit düşen Siyabend Serhed (Tanju Demir) ve Simko Agirî (Mahsun Demir) adlı gerillalar, Fransa’nın Paris kentinde bulunan Villeneuve banliyösünde Villeneuve Halk Meclisi öncülüğünde yapılan etkinlikle anıldı.

Anmada, şehitlerin fotoğrafları ile birlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ve PKK bayrakları salona asıldı.

Mahsun Demir ve Tanju Demir başta olmak üzere ve Tüm Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada, Şehit Mahsun Demir’in annesi Gülsüm Demir ve babası Mehmet Hanifi Demir, Avrupa Kürt Kadın Hareketi adına Nûpel Munzur ve Şehit Aileleri Komitesi adına Welat Demir birer konuşma yaptı.

İlk sözü alan Welat Demir, “Siyabend, Simko ve diğer tüm şehitlerimiz belki bugün yanımızda değiller ama felsefeleri ve iradeleri bugün dört parça Kürdistan’da yankılanıyor. Nerede olursak olalım bu direnişi büyütmek ve zaferle taçlandırmak gerekiyor. 

 

Daha sonra söz alan şehit ailelerinin konuşması esnasında duygusal anlar yaşadı. Aileler, ”Bu davada şehit düşen Simko ve Siyabend ilk değil son da olmayacak” dedi.

Anma, Simko Agirî’nin katılımdan hemen sonra ajansımıza verdiği röportajdan kesitler de okundu.

‘GÜCÜMÜZÜ ŞEHİT ARKADAŞLARDAN ALIYORUZ’

Şehit aileleri ardından Avrupa Kürt Kadın Hareketi üyesi Nûpel Munzur bir konuşma yaptı.

Nûpel Munzur, şunları söyledi: “Bu arkadaşlar da gidip okullarını bitirip öğretmen ya da farklı memurlar olabilirlerdi ama o hesaba girmediler, yönlerini dağlara verdiler. 

Bu kadar arkadaşımız şehit oluyorsa ve biz hala konuşabiliyorsak gücümüzü bu şehit arkadaşlardan aldığımızdandır. O güzelliklerine ve anılarına sahip çıkmamız gerek.

Şehitler sayesinde çoğu örgütsel sorunlarımıza çözüm bulduk. Bu şehitler bu halkın çocuklarıdır. Bunca şehit veriliyorken gidip normal bir şekilde hayatımızı yaşayamayız. Şehitlere ve ailelerine karşı sorumluluklarımızı bilmemiz gerek. Faşizme karşı direnmeliyiz. Örgütsel gücümüzü artırmalıyız. Tüm tekniklerine rağmen yenilen TC şu an kimyasal silahlara başvuruyor. Buna karşı her yeri direniş alanına çevirmemiz gerekiyor. Sessiz kalamayız. Sözümüzü yineliyoruz, tüm Kürdistan devrim şehitlerine olan sözümüzün gereği, anılarını ve mücadelelerini sahipleneceğiz.”

"Şehîd namirin" sloganının atıldığı anma, her iki şehidin mücadelelerini anlatan sinevizyon gösterimiyle sona erdi.

https://anfturkce.com/kurdIstan/yeni-gerillalardan-direnis-kalelerini-sahiplenme-cagrisi-68130