Siyasi soykırım Zürih’te protesto edildi

İstanbul ve İzmir’de sosyalistlerin 27 Şubat’ta ev baskınları sonucu gözaltına alınması Zürih’te protesto edildi.

İstanbul ve İzmir'de 27 Şubat'ta yapılan siyasi soykırım operasyonlarında Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Partizan üyelerinin gözaltına alınması İsviçre’nin Zürih kentinde protesto edildi.

İsviçre Demokratik Haklar Federasyonu (İDHF), İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF) ile Partizan'ın çağrısıyla Staufacher alanında düzenlenen eyleme çok sayıda kişi katıldı.

Yapılan ortak açıklamada 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 31 Mart yerel seçimlerinin arifesinde gerçekleştirilen bu saldırıların kadınların mücadele iradesini kırmayı ve seçim çalışmalarını engellemeyi hedeflediğine işaret edildi.

Devamında ise şu ifadeler kullanıldı: "Yoksullukla, açlıkla, baskılarla boğuşan halkımızın gerçekleri görerek sorunları etrafında örgütlenmesini, haklarını aramasını isteyen devrimcilere, sosyalistlere tahammül edemeyen, saldıran faşist sistem, kadın cinayetleri işleyenleri, tecavüzcüleri, çeteci mafyaları, hırsızları el üstünde tutmakta, adeta ödüllendirmektedir. Bizler tüm saldırılara, engelleme yöntemlerine rağmen mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bizler büyük mücadelelerin içerisinden geçerek birleşik eylem gücümüzü büyüttük. Hiçbir saldırı ve faşist kuşatma bizi engelleyemedi. Haklı ve onurlu mücadelemiz faşizmin tüm saldırılarını boşa çıkaracaktır."

Devrimci kurumlar adına yapılan konuşmalarla devam eden eylemde, faşizme karşı devrimci mücadeleyi yükseltme çağrıları yapıldı.