Stuttgart’ta gençlik şöleni

Stuttgart'ta TCŞ ve TekoJIN aktivistleri, şölen düzenleyerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için kesintisiz eylemde olacağını duyurdu.

Almanya'nın Stuttgart kentinde yeni açılışı yapılan Demokratik Kürt Kültür Merkezinde gençler bir araya geldi. Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) aktivistleri öncülüğünde düzenlenen şölen, Kürdistan devrim şehitleri anısına saygı duruşunun ardından başladı.

Şölen salonunda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehit Sakine Cansız’ın posterleri yer aldı.



Şölende öncelikle Abdullah Öcalan’ın konuşmasının yer aldığı ve Werin Cenga Azadiyê hamlesinin sinevizyon gösterisi yapıldı. Sinevizyonun ardından gençler tarafından konuşma yapıldı.

'KESİNTİSİZ EYLEMDE OLACAĞIZ'

Konuşmada şu ifadelere yer verildi:

“TCŞ ve TekoJIN aktivistleri olarak Avrupa sahası içinde bulunduğumuz sürece her zaman kültürümüzü, sanatımızı ve edebiyatımızı yaşatmaya devam edeceğiz. Biz gençlere bu süreçte düşen en büyük rol ve misyonlardan biri de Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar alanlarda olmaktır. Her zaman  her yerde kesintisiz eylemlerde yer almaktır. Bunun için tüm gençliğimiz ve yurtsever halkımızın 'Werin Cenga Azadiyê' hamlesi kapsamında aralıksız alanlarda olmasını istiyoruz."

Şölende Hozan Simar sahne aldı.

Yaklaşık üç saat süren etkinlik halaylarla sona erdi.