Sydney'de Kürtler ve dostları Efrîn için alanlara çıktı

Sydney'de Kürtler ve Avustralyalılar, Efrîn işgaline karşı alanlara çıktı, direnişi sahiplenme çağrısı yaptı.

Avustralya'nın Sydney kentinde Kürtler ve dostları, Efrîn işgalini protesto etti, "kadın kırımına hayır" mesajını verdi.

DKTM Kadın Komitesi'nin öncülüğünde Town Hall Meydanı'nda bir araya gelen Kürtler ve dostları, Efrîn direnişini selamladı. Eylemde DKTF, Rojava Solidarity Komitesi ve STK temsilcileri tarafından konuşmalar yapıldı.

 Tertip Komitesi adına yapılan konuşmada, Türk devletinin Efrîn'de sivilleri katlettiğine, Kürt kazanımlarına saldırdığına dikkat çekilerek, ABD, Avrupa ve Rusya'nın sessizliğine tepki gösterildi.

Eylemdeki konuşmalarda, "Türk devleti ve çeteleri derhal Efrîn'den çekilmeli" vurgusunda bulunularak, "Efrîn'de vahşet ve baskıya uğrayan, kaçırılan kadınlar için mücadelemizi büyüteceğiz. Yine işgalci Türk devleti ve çetelere karşı kahramanca savaşan ve direnen Efrîn halkının direnişini selamlıyoruz" denildi.

'KADINLAR ROJAVA İÇİN BULUŞMALI'

Eylemde konuşan Yazar Dr. Coral Wynter, Rojava'daki devrimin ezilen bütün kadınlar için umut ışığı olduğunu söyleyerek, "Kadınlar Rojava Devrimi'nin etrafında buluşmalı. Kürdistan'da Türk devleti kadınlara vahşet uyguluyor çünkü kadın örgütlenmesinden korkuyor. Avustralyalı kadınlar olarak Sayın Öcalan'a kadına verdiği önem için teşekkür ediyoruz" dedi.

Eylemde kadın hareketinin başlattığı imza kampanyasına da destek verildi, "Katil Erdoğan" sloganları atıldı.