Tarihi Mauleon kalesine Abdullah Öcalan pankartı

Fransa'nın Bask bölgesinde (Kuzey Bask) Kurdistanlı iki kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için tarihi Mauleon Licharre kasabasının kalesine bir pankart astı.

Evlerindeki çarşaftan hazırladıkları pankartı kasabanın tarihi kalesine asan Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istedi.

“Üzerinde “Liberté pour Öcalan” (Öcalan’a özgürlük) yazan pankart asan eylemciler yaptıkları açıklamada "Biz, bu bölgede sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen Kurdistanlılarız. Bugün, Avrupa merkezli Köln'de Kurdistanlılar ve dostları, Abdullah Öcalan'ın tutsaklığının 25. yıldönümünde bir araya geliyorlar. Ne yazık ki, bu etkinliğe katılamıyoruz, ancak yaşadığımız kasabada bu özgürlük çığlıklarına ses katmak istedik” dedi.

“Uluslararası bir komplo ile tutsak edilen Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü, başta Kurdistan, Türkiye ve Ortadoğu olmak üzere barış ve özgürlük için umut ve güç kaynağıdır. Bu mücadelenin bir parçası olmak, bize güç veriyor” diyen eylemciler, şu çağrıyla noktaladı:

“Bir kez daha diyoruz ki, ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK, KÜRTLERE STATÜ! Bu çağrımızla, barış ve özgürlük için mücadele eden herkese sesleniyor ve destek çağrısında bulunuyoruz."