Têkoşer Zagros için Brüksel’de anma

Türk devletinin Werxelê’de kimyasal kullanarak şehit düşürdüğü Têkoşer Zagros için düzenlenen anmada konuşan Zübeyir Aydar, Kürtlere karşı tarihten beri kullanılan bu vahşete karşı hukuksal, kitlesel düzeyde büyük mücadele verilmesi gerektiğini kaydetti.

Türk devletinin 10 Ekim günü Avaşîn’e bağlı Werxelê alanına yönelik kimyasal saldırısı sonucu şehit düşen HPG gerillası Erhan Şahin (Têkoşer Zagros) için Belçika’nın Brüksel kentinde anma etkinliği düzenlendi.

Çok sayıda kişinin katıldığı anma etkinliği Kürdistan özgürlük şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

Etkinlikte şehit annesi Sultan Oğraş, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, şehit Erhan Şahin’in yakını İsmail Demir birer konuşma yaptı.

Zübeyir Aydar, Türk devletinin elinde o kadar askeri teknik olmasına rağmen gerilla karşısında başarılı olamayınca alçakça dünya ülkeleri tarafından yasaklanan kimyasal silahlara başvurduğuna işaret etti.

Türk devletinin kimyasal silah kullanımını 83-84 yıldan bu yana sürdürdüğünü hatırlatan Aydar,  Dersim katliamı sırasında mağaralarda bunları kullandıklarına dair katliamcılarca verilen röportajlarda bunun itiraf edildiğini söyledi. Bugün de soykırım saldırıları yürüten Türk devletinin aynı zihniyeti taşıdığına vurgu yapan Aydar, bugün inkar edilse de yıllar sonra yine verecekleri röportajlarda başaramadıkları için kimyasal kullandıklarını itiraf edeceklerini söyledi.

Kimyasalın en çok Kürt halkına yönelik kullandığını ifade eden Aydar, “Halepçe halen açık yaramızdır. Buna karşı hukuksal düzeyde, kitlesel düzeyde, her alanda büyük bir mücadele vermemiz, bu vahşeti ortaya çıkarmamız gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından taziyeler kabul edildi.