Qamişlo’ya saldırı Bern'de protesto edildi

Türk devletinin dün Qamişlo’da Kürt yurtseverlerini hedef alan ve aynı aileden üç kişinin katline yol açan saldırısı Bern'de protesto edildi.

İsviçre'nin başkenti Bern'de yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin Qamişlo’ya bağlı Hilêliyê Mahallesi’ne yönelik insansız hava aracıyla yaptığı saldırıda Kürt yurtseverleri Yusuf Gulo, Muhammed Gulo ile Mazlum Gulo'yu katletmesini alanlara çıkarak protesto etti. 

Bern Demokratik Kürt Toplum Merkezi ile Mizgin Kadın Meclisi'nin eylem çağrısına cevap veren Kürdistanlılar, akşam saat 18.30'da merkez tren istasyonu önünde bir araya geldi.

Katledilen 3 Kürt yurtseverin fotoğraflarını taşıyan eylemciler, burada başta 3 yurtseverin katledilmesi olmak üzere işgalci Türk devletinin  kimyasal silahlarla gerillaları hedef alan saldırılarına karşı tepkilerini dile getirdikleri sloganlarla gösterdi.

Yusuf Gulo, Muhammed Gulo ile Mazlum Gulo şahsında Kürt Özgürlük Mücadelesi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan eylemde, kurumlar adına konuşmalar yapıldı.

“Faşist  Türk devleti katliamcı yüzünü Kürt halkına olan düşmanlığı üzerinden bölge halklarına bir kez daha göstermiştir. Bölge halkları tarafından önemli ve değerli görülen yurtseverimiz 82 yaşındaki Yusuf Gulo'nun hedef alınarak katledilmesi tesadüf değildir. Bizler şehitlerimizin anılarına bağlı kalarak onların özgür Kürdistan özlemine mücadelemizle cevap olacağız” denildi.

Başta BM olmak üzere Avrupa devletleri ve uluslararası kurumlara görevini yerine getirme çağrısının yapıldığı eylem, Almanca bildirilerin okunmasının ardından sloganlarla sonlandırıldı.