Uzun Yürüyüş, Aachen’da görkemli final yaptı

Kürt ve enternasyonalist gençlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Köln'de başlattığı Uzun Yürüyüş Aachen’da görkemli final yaptı.

Avrupa’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uzun Yürüyüş, bu yıl "Dest Bi Dest-Mil Bi Mil; Werin Cenga Azadiyê" şiarıyla gerçekleşti. Köln'den Aachen’a düzenlenen Uzun Yürüyüş’e; Almanya ve Fransa başta olmak üzere Avusturya, İsveç, Hollanda, İngiltere ve İsviçre’den yüzlerce genç katıldı. 6 gün süren yürüyüşte gençler, Alman polisi ve ırkçıların provokasyonlarına rağmen Aachen’a ulaştı.



SEMİNER VERİLDİ

Yekîtiya Xwendekarên Kurdistan (YXK) ve Jinên Xwendekar ên Kurdistan (JXK) aktivisti gençler, Mönchengladbach’tan Aachen’a geçenler için “Önderlik Gerçeği” ve “Önderliğin Anlamı” üzerine Aachen Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) bir seminer düzenledi. Seminerin açılışı saygı duruşu ile başlarken devamında Koma Civakên Kurdistanê (KCK) Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın Önderlik Gerçeği üzerine yazısı okundu. Yazı ve değerlendirmelerden sonra ise gençler gruplar halinde bilgi yarışmasında soruları cevapladı. Kazanan gruba ise kitap hediye edildi.

AACHEN ÜNİVERSİTESİ ZİYARET EDİLECEK

YXK ve JXK’den oluşan bir komite kimyasal silah kullanılan formülasyon çalışmalarını yürüten Aachen Üniversitesi Kimya Bölümüne, kimyasal silahların kullanılmasında yaratılan tahribatlar ve Türkiye’ye verilen bu formülasyonların Kürdistan’da kullanımının sonuçlarını içeren bir dosya verdi. Dosyada son yıllarda Türk devletinin Kürdistanlılar üzerinde sık kullandığı kimyasal silahların sonuçlarına geniş yer verilirken, bu suça ortak olmama konusunda da ısrarcı olundu.

ŞEHİR MERKEZİNDE YÜRÜYÜŞ

Gençler, üniversite ziyareti ardından saat 17:00’da Aachen şehir merkezinde bir yürüyüş ve bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Dağıtılan Almanca bildirilerde Abdullah Öcalan üzerindeki tecride değinildi.

KONSERE DAVET

Gençler ayrıca yarın yapılacak olan gençlik konserine de çağrıda bulundu. Serhado, Bengî Agirî ve TEV-ÇAND sanatçılarının katılacağı Aachen’daki konser sonrası her yıl geleneksel olarak Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan ‘Uzun Yürüyüş’ 2021 etabını da bitirmiş olacak.

POLİS VE IRKÇILAR SALDIRDI



Gençlerin Abdullah Öcalan'a özgürlük talebiyle başlattığı Uzun Yürüyüş’e Aachen’da provokatif saldırı gerçekleşti. Faşistlerin ara sokakta provokatif girişimine tepki gösteren gençlere polis saldırdı ve bir genç yaralandı. Yaralanan aktiviste ilk müdahale ayakta yapıldı, daha sonra ise hastaneye kaldırdı.

Polisin saldırganlara müdahale etmemesine tepki gösteren kitle, Elisien Galerie AVM önünde yol kapatma ve oturma eylemi yaptı. Polis  bunların yanı sıra “PKK” ve “Bijî Serok APO” sloganlarının yasak olduğu gerekçesiyle atılan sloganlara müdahale etti. Gençler bu müdahalelere karşı direndi ve yürüyüşü görkemli bir şekilde tamamladı.