‘Uzun Yürüyüş’ sonrası final konseri

Kürt ve enternasyonalist gençlerin Halklar Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük talebiyle Köln'de başlattıkları ‘Uzun Yürüyüş’ eylemi sonrası Gençlik Konseri düzenlendi.

Avrupa’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Meşa Dirêj” (Uzun Yürüyüş), bu yıl "Dest bi dest, mil bi mil; werin cenga azadiyê" (El ele, kol kola; gelin özgürlük kavgasına) şiarıyla gerçekleşti. Köln'den Aachen’a kadar gerçekleştirilen ‘Uzun Yürüyüş’e; Almanya ve Fransa başta olmak üzere Avusturya, İsveç, Hollanda, İngiltere ve İsviçre’den yüzlerce genç katıldı. 6 gün süren yürüyüşte Alman polisi ve ırkçıların provokasyonlarına rağmen gençler, final yaptı.

Aachen’da final yapan gençler, görkemli bir konser gerçekleştirdi. Uzun Yürüyüş aktivistlerinin ve birçok gencin katılımı ile gerçekleşen konser, Şehit Senar Zagros şahsında tüm Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

'ÖNDER APO'NUN ÖZGÜRLEŞECEĞİNE İNANÇLA YÜRÜDÜK'

Ardından konuşan Tevgera Ciwanên Şoreşger (Devrimci Gençlik Hareketi-TCŞ) aktivisti, eylemlerinin amacını anlatarak, şunları belirtti: “Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için günlerce yürüdük ve görkemli yürüyüşümüzü sonuna kadar sürdürdük. Önder Apo şahsında tüm Kürdistan halkına uygulanan tecrit sona erdirilecek ve fiziki özgürlüğü sağlanacaktır. Buna olan inancımız bizi yürüttü. Bugün yürüyüşümüzü bitirmiş olabiliriz ama mücadelemiz ve eylemlerimiz aralıksız devam edecektir.”

'HPG GERİLLALARINA SELAM

Daha sonra birçok kurum adına temsilciler söz aldı. Türk devletinin Kürdistan’ı işgal saldırılarına dikkat çeken temsilciler, buna karşı direnen HPG gerilları selamladı.

Konserde Bengî Agirî, TEV-ÇAND üyesi sanatçılar ve Serhado sahne aldı.

Şarkılar eşliğinde halay çekip sloganlar atan gençlerin organizesi, akşam saatlerinde sona erdi.