Viyana’da gençler Abdullah Öcalan için alandaydı

Sivil itaatsizlik eylemi yapan gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği konusunda endişelerini dile getirerek, “Önderliğimizden haber alıncaya kadar eylemlerimizi aralıksız sürdüreceğiz” vurgusunda bulundu.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da turistik bir yer olan Wasserwelt’de, Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), Tevgera Jinên Tekoşer (TekoJIN) üyeleri ve enternasyonalist gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.
Yarım saat süren spontane eylemde bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Önder Apo’ya uygulanan tecrit, tüm Kürdistan ve tüm insanlığa uygulanmaktadır. Bir yıldır Önderliğimizden haber alınmamaktadır. Önderliğimizin sağlık ve güvenlik koşullarından kaygılıyız. Faşist TC devleti ve tüm komplocu güçler bilinçli bir şekilde Önderliğimizi tüm dünya halklarından tecrit etmek istemektedirler. Tüm komplocu güçler şunu bilsin ki, Önderliğimizden haber alıncaya kadar eylemlerimizi aralıksız sürdüreceğiz. Apocu gençlik olarak sonuna kadar Önderliğimizin özgürlüğü için şehitler ve önderlik çizgisinin takipçileri olacağız, bu temelde direnişimizi büyüteceğiz.

Kürt kadınları ve Kürt gençleri mücadelemizin öncü gücüdür ve öncülük rolünü iyi bilmelidir. Kürt gençliği ne kadar mücadeleyi büyütürse daha da güçlenecektir. Bütün Kürt gençliğine çağrımız şudur: Mücadeleye katılın! Sadece mücadele ile özgürlüğü sağlayabiliriz.”