Gençler Viyana’da Türk devletini teşhir etti

Türk devletinin gerillalara yönelik zehirli gaz kullanımını teşhir eden gençler, yarın Strasbourg’da yapılacak mitingde yer alacaklarını belirterek, katılım çağrısı yaptı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da akşam saatlerinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) aktivistleri, Türk devletinin Kürdistan’da yürüttüğü kirli komplolara ilişkin bir eylem gerçekleştirdi.

Oppenplatz meydanında akşam saatlerinde bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN  aktivistleri, çevredekileri bilgilendirme amacıyla bir bildiri okudu ve dağıttı.

Gençler, Kürdistan’da faşist Türk devletinin savaş suçları işlediğini ve her türlü desteği sunan NATO ülkelerinin de bu suça ortak olduğunu vurguladı. Gençler, “Son  dönemde faşist TC’nin Kürdistan’da gerillalara karşı kimyasal silah kullanımını arttırdı. Biz gençler olarak her zaman kahramanca savaşan gerillanın yanında olacağımızı belirtiyor ve Avrupa’da yaşayan tüm Kürdistanlı halkımızı alanlara çağırıyoruz’’ dedi.

Ayrıca yarın Fransa’nın Strasbourg kentinde yapılacak mitingde aktif yer alacaklarını belirten gençler, bu vesileyle çağrıda da bulunarak, eylemlerini sonuç alınana kadar devam ettireceklerini kaydetti.

Eylemlerini yaklaşık bir saat boyunca devam ettiren gençler, bildiri dağıttıkları kişilerin sorularını cevaplandırdıktan sonra dağıldı.