YPJ ve Özerk Yönetim heyeti, İtalyalı siyasetçilerle görüştü

Özerk Yönetim heyeti ve YPJ sözcüsü Ruksen Mihemed, İtalya’da siyasetçilerle görüştü. Görüşmede Türk devletinin işgal saldırılarına da dikkat çekildi.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi’nden bir heyet, farklı partilerden ve İtalyan 5 Yıldız Hareketi'nden (MoVimento 5 Stelle M5S) parlamenterler ve İtalyan Senatosu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantı başkent Roma'daki Parlamento binasında gerçekleşti.

Heyet, Özerk Yönetim’in Avrupa temsilcisi Ebdulkerim Omer, Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Sözcüsü Ruksen Mihemed ve İsviçre Özerk Yönetim Temsilciliği Eşbaşkanı Medya Hesen’den oluştu. İtalyan heyetinde Alienza Verdi, Marco Grimaldi, Davis Dore, Francesca Guerra, Tino Magni, Enzo Amandola ve Riccardo Ricciardi yer aldı.

Özerk Yönetim heyeti, Özerk Yönetim'in tüm kurumlarında kadınların rolüne, eşbaşkanlık sistemine değinirken, DAİŞ çetelerine karşı mücadeleye de dikkat çekti.
Ayrıca Avrupa ve diğer ülkelerin sağladığı insani yardımların sadece Şam'a gittiği, Kuzey ve Doğu Suriye’ye ulaşmadığı ifade edildi.
Özerk Yönetim heyeti, Özerk Yönetim'in katılımı olmadan yapılacak her türlü girişimin başarısızlıkla sonuçlanacağını söyledi.

TÜRK DEVLETİNİN SALDIRILARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Özerk Yönetim heyeti ayrıca işgalci Türk devletinin işgal altındaki topraklarda işlediği suçlara ve Özerk Yönetim topraklarına yönelik saldırılarına da dikkat çekti. Heyet, Türk devletinin saldırılarının engellenmesi için uluslararası toplumun işgalci Türk devletine baskı yapması gerektiğini belirtti. Bu saldırıların devamının bölgeyi insani bir felakete sürükleyeceği ve milyonlarca kişiyi göçe zorlayacağı vurgulandı.

İtalya heyeti, "Rojava Devrimi'ni başından beri devrimi yakından takip ediyoruz. Terörle mücadeledeki büyük rolünün ötesinde, sizler için özellikle bu deneyimin bölgenin tüm bileşenlerini kucaklaması ve kadınlara yüksek bir statü kazandırması nedeniyle insanların göz ardı edemeyeceği bir demokratik model ve deneyim olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.