İdlib’de çatışmalar şiddetlendi, onlarca ölü var

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İdlib’de son 24 saat içerisinde 462 kara ve hava saldırısı düzenlendiği ve onlarca kişinin öldüğünü açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre rejim güçleri, İdlib’in doğusu ve güney doğusunda bir çok bölgeye saldırı düzenledi. Rus savaş uçaklarının da gece yarısından, Cuma sabahına kadar bir çok alanı bombaladığı bilgisi verildi.

Son 24 saat içerisinde en az 462 kara ve hava saldırısı düzenlendiğini belirten Gözlemevi, her iki taraftan da kayıpların olduğunu kaydetti.

Açıklamaya göre, İdlib’deki çete grupları en az 38 kayıp verirken, 29 rejim askeri ile rejimle birlikte hareket eden 17 silahlı kişi öldü.

Ayrıca Perşembe günkü bombardımanlarda 2’si kadın, biri çocuk olmak üzere 11 sivilin öldüğü belirtildi.

Bu operasyonda rejim güçlerinin İdlib’in güney doğusundaki Um Celal, Um El Tiwene, El Rabia, El Şara köylerinin kontrolünü ele geçirdiği bilgisi verildi.

Gözlemevi, Perşembe günkü bir açıklamasında Türk devletine ait bir gözlem noktasının bulunduğu Maaret El Numan bölgesinde çatışmaların şiddetlendiğini duyurmuştu. Gözlemevi rejimin çatışmasız alanlarda ilerlemek istediğini belirtti.