İran, Pakistan'a hava saldırısı düzenledi: 2 çocuk yaşamını yitirdi

Pakistan, hava sahasının "sebepsiz ihlali" nedeniyle düzenlenen saldırılarda iki çocuğun öldüğünü, üç çocuğun da yaralandığını açıkladı.

İran, Pakistan'ın Belucistan eyaletinin dağlarında Ceyş el Adl adlı örgütün üsleri olarak tanımladığı yerlere hava saldırıları düzenledi. Salı günü geç saatlerde düzenlenen saldırılarda iki çocuğun yaşamını yitirdiği, üç çocuğun da yaralandığı açıklandı.

Saldırı aynı zamanda İran’ın 24 saatten kısa bir süre önce Irak ve Suriye’ye düzenlediği saldırıların ardından geldi.

İran devletine ait IRNA haber ajansı ve devlet televizyonu, Pakistan'daki saldırılarda Ceyş el Adl örgütü hedef almak amacıyla füze ve insansız hava araçlarının kullanıldığını bildirdi. 

2012 yılında kurulan ve daha çok Pakistan sınırında faaliyet gösteren Sünni silahlı bir örgüt olan Ceyş el-Adl (Adalet Ordusu), geçmişte bombalama olaylarını üstlenmiş ve İran sınır polisini kaçırmıştı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, saldırılara ilişkin sert bir dille kınama yayınladı. Açıklamada, "Pakistan, İran'ın hava sahasını sebepsiz yere ihlal ederek iki masum çocuğun ölümüne ve üç kız çocuğunun yaralanmasına yol açmasını şiddetle kınıyor. Pakistan'ın egemenliğinin bu ihlali kesinlikle kabul edilemez ve ciddi sonuçlar doğurabilir" ifadesine yer verildi.