İsrail helikopterleri Suriye’yi vurdu

Suriye’nin güneyine yönelik İsrail helikopterlerinden füze atıldığı bildirildi.

Suriye resmi haber ajansı Sana’ya göre “düşman İsrail helikopterleri işgal altındaki Golan hava sahasından, Güney bölgesindeki noktalara bir çok füze ile saldırıda” bulundu.

Saldırının gece yarısından kısa bir süre sonra gerçekleştiği belirtilirken, maddi hasar oluştuğu ifade edildi. Haberde hedeflere ilişkin detay verilmedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise Golan yakınındaki Dera ve Kuneytra bölgelerindeki rejim güçleri ve İran yanlısı milislerin mevzilerinin hedef alındığını belirtti.

Pazartesi günü de sabahın erken saatlerinde Şam dolaylarındaki noktalar vurulmuştu. Sana’ya göre patlamaların etkisiyle 3 sivil öldü. Gözlemevi ise bombardımanın Şam’ın güneyindeki İranlı güçler ve Hizbullah savaşçılarının mevzilerini hedeflediğini ifade etmişti. Saldırıdan İsrail sorumlu tutuldu.

İsrail, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011’den bu yana rejim güçleri ve ittifakları olan İran ve Hizbullah’a yönelik çok sayıda saldırı gerçekleştirdi.

20 Nisan günü de rejim kaynaklarına göre İsrail tarafından Palmira çölündeki bazı hedefler bombalandı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıda İranlı milislerin noktalarının hedef alındığını, 3 Suriyeli savaşçı ile 6 yabancı savaşçının öldüğünü bildirmişti.

31 Mart günü de yine Sana haber ajansına göre, Suriye hava kuvvetleri ülkenin merkezine yönelik füze atışları yaptı.

Saldırıları nadiren üstlenen İsrail devleti, sık sık Suriye’de İran’ın etkin olmasına izin vermeyeceğini tekrarlıyor.