İsrail yerinden edilenlerin kaldığı hastaneyi bombaladı: 18 ölü

Gazze'deki Sivil Savunma, çarşamba günü İsrail ordusunun Hamas savaşçılarını gerekçe göstererek, yerinden edilmiş kişiler için barınağa dönüştürülen bir okula düzenlenen hava saldırısında 18 kişinin öldüğünü açıkladı.

Sivil Savunma sözcüsü Mahmud Basal, aralarında Birleşmiş Milletler Filistinli Mülteciler Ajansı'nın (Unrwa) iki çalışanının da bulunduğu 18 kişinin öldüğünü, en az 18 kişinin de yaralandığını bildirdi. 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Unrwa personelinin olay yerinde öldüğünü doğruladı ve ölü sayısını altı olarak açıkladı. 

Guterres, “12,000 kişi için sığınağa dönüştürülen bir okul bugün yine İsrail hava saldırılarının hedefi oldu. Unrwa'dan altı meslektaşımız ölenler arasında” dedi.

“Gazze'de yaşananlar kesinlikle kabul edilemez” diyen Guterres, “uluslararası insancıl hukukun bu dramatik ihlallerinin derhal durdurulması gerektiğini” vurguladı.

Unrwa, “Bu, personelimiz arasında tek bir olayda meydana gelen en yüksek ölüm sayısıdır” dedi. 

İsrail ordusu yaptığı açıklamada hava kuvvetlerinin El-Cuni okulundaki “Hamas komuta merkezinde faaliyet gösteren teröristlere hassas bir saldırı gerçekleştirdiğini” savundu. 

Gazze Şeridi'ndeki Hamas hükümetinin basın servisleri, Unrwa tarafından yönetilen okulun saldırı sırasında yaklaşık 5,000 yerinden edilmiş kişiye ev sahipliği yaptığını belirtti. 

İsrail ordusu son aylarda Gazze Şeridi'nde Hamas'ın komuta merkezlerine ev sahipliği yapmakla suçladığı ve Filistinli hareketin reddettiği çok sayıda okulu vurdu. Hamas'ın İsrail'e yönelik 7 Ekim’de düzenlediği benzeri görülmemiş saldırısının ardından Gazze'de savaşın başlamasından bu yana on binlerce yerinden edilmiş insan okullara sığındı.