Afganistan’da intihar saldırısı: 19 ölü

Afganistan’ın doğusundaki Celalabat kentinde bir protesto eylemi sırasında düzenlenen intihar saldırısında 19 kişi hayatını kaybetti, 51 kişi yaralandı.

Saldırı, Pakistan sınırı yakınında yeni emniyet müdürünü protesto eylemi sırasında gerçekleşti. Sınırdaki geçişi kapatan eylemciler arasında düzenlenen intihar saldırısında Nangahar vilayeti sorumlusu Ataullah Hogyani’ye göre 19 kişi öldü, 51 kişi yaralandı.

KIZ ÇOCUKLARI SALDIRILARIN HEDEFİNDE

Salı sabahı Celalabad’de kız çocuklarının gittiği bir okula da çifte saldırı düzenlenmiş, bir kişi hayatını kaybetmiş 4 kişi yaralanmıştı. İlk patlama yerel saatle 08.30 sıralarında Malika Omeyra okulu önünde yaşanırken, ikinci patlama bitişikteki erkek öğrenci okulundaki öğrencilerin patlama alanına koşmaya başladığı sırada meydana geldi.

Saldırıyı henüz herhangi bir grup üstlenmedi. Sözkonusu bölgede DAİŞ çeteleri ve Taliban hareketi aktif durumda. Her iki grup da kadınların okula gitmesine karşı çıkıyor. Saldırılar nedeniyle ülkede kız çocuklarının gittiği çok sayıda okul kapatıldı.