Afganistan’da Şii camisine saldırı: En az 14 ölü

Afganistan’da Taliban çeteleriyle ordu birlikleri arasındaki çatışmalar birçok vilayette devam ederken, başkent Kabil’de Şiilere yönelik saldırıda en az 14 kişi hayatını kaybetti.

Başkent Kabil’de bugün yapılacak Aşure Günü için bir camide toplanan Şiilere yönelik DAİŞ çetelerince yapıldığı tahmin edilen saldırıda en az 14 kişi yaşamını yitirirken, 26 kişi de yaralandı. Çetelerin bazı kişileri de rehin aldıkları bildiriliyor.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Sedik Sediki, Şii camiisine giren saldırganların ibadet halinde olan kişilere ateş açtığını söyledi. Sözcü, bombalı saldırı olduğuna dair iddiaları yalanlarken, saldırganların camide ateş açtığını kaydetti.

Öte yandan Kunduz ve çevresinde Talibanlar ile ordu birlikleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Çatışmalar nedeniyle on binlerce kişinin yerlerinden edildiği bildiriliyor.

Dün Farain vilayetindeki çatışmalardan sonra ise Gormaç adlı ilçenin Talibanların kontrolüne geçtiği duyurulmuştu. Talibanlarla ordu birlikleri arasındaki çatışmalar birçok vilayette devam ediyor.