Lübnan’da bir günde 95 ölü, karada 'şiddetli çatışmalar' var

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre İsrail’in pazartesi günü gerçekleştirdiği saldırılarda en az 95 kişi hayatını kaybetti.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, pazartesi günü gerçekleşen saldırıların bilançosunu açıkladı. 

Bakanlık, Lübnan’ın çeşitli bölgelerine yönelik saldırılardan 95 kişinin öldüğünü, 172 kişinin de yaralandığını bildirdi. 

Saldırıların Güney Lübnan ve Bekaa'da neredeyse aralıksız sürdüğü ifade edildi. 

Bilançonun detaylarına göre Beyrut’ta 4 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, başkentin Kola bölgesindeki bir apartman dairesinde aralarında iki yüksek rütbeli subayın da bulunduğu üç üyelerinin öldüğünü duyurdu. 

Ayrıca, saldırılarda Hamas'ın Lübnan'daki lideri de Tir yakınlarındaki el-Bass kampında öldürüldü.

Hizbullah ise 27 Eylül'den bu yana öldürülen herhangi bir savaşçısını açıklamadı. 

Bakanlık kurbanlar arasında kadın ve çocukların sayısı konusunda ayrıntı vermedi. 

İSRAİL ORDUSU: ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR VAR

Salı günü İsrail ordusu, Hizbullah'a karşı kara harekâtı başlatmasının ardından Lübnan'ın güneyinde “şiddetli çatışmalar” yaşandığını bildirdi. 

İsrail ordu sözcüsü Avichai Adraee, Telegram'da Arapça olarak yayınlanan mesajında “Güney Lübnan'da şiddetli çatışmalar yaşanıyor” diye yazdı.

Lübnanlılara seslenen Adraee, “Kişisel güvenliğiniz için Litani nehrinin kuzeyinden güneyine araçlarla seyahat etmemenizi rica ediyoruz” diye uyarırken, Lübnan'daki bir nehre atıfta bulunarak Hizbullah'ı sivilleri ‘canlı kalkan’ olarak kullanmakla suçladı.