İsrail saldırıları: FHKC’nin üç üyesi ve Hamas’ın Lübnan sorumlusu öldü

İsrail sabah saatlerinde Beyrut’u yeniden bombalarken, gece saatlerindeki bir hedefli saldırıda Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin (FHKC) üç üyesi öldü. Bir başka saldırıda Hamas’ın Lübnan sorumlusu öldü.

Lübnan medyasına göre sabah saatlerinde Beyrut'un güney mahallelerine yeni bir saldırı düzenledi ve bölgeden dumanlar yükseldi.

L’Orient le Jour gazetesine göre İsrail insansız hava araçları bu sabah saat 8.00'de Bint Cbeil kazasına bağlı Baraaşit ve Şaqra köyleri arasındaki kavşakta bir aracı hedef aldı. Olayda ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

PAZAR GÜNÜ EN AZ 105 ÖLÜ

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın pazar gecesi verdiği rakamlara göre İsrail'in Pazar günü düzenlediği saldırılarda Lübnan'ın güneyinde, Bekaa'da ve Beyrut'un güney banliyölerinde en az 105 kişi hayatını kaybetti. Saida bölgesinde, Ayn el-Delb'de tek bir bombalama 32 kişinin ölümüne yol açtı.

Gece saatlerinden itibaren devam eden bombardımanda ölü sayısına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. 

FHKÖ’NÜN ÜÇ ÜYESİ ÖLDÜ

Beyrut'un Kola bölgesindeki bir apartman dairesine saat 01:00'den kısa bir süre sonra hedefli bir saldırı düzenlendi. Üçü Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üyesi olmak üzere dört kişi öldürüldü.

HAMAS’IN LÜBNAN SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Hamas’ın yaptığı basın açıklamasına göre, gece saatlerinde Sur'un eteklerindeki el-Buss Filistin mülteci kampına düzenlenen bir İsrail saldırısında hareketin Lübnan'daki lideri Fatih Şarif Ebu el-Amin,  öldürüldü. Saldırıda eşi ve iki çocuğunun da öldüğü belirtildi. 

Gazze savaşının başladığı 7 Ekim ve Lübnan cephesinin açıldığı 8 Ekim’den bu yana İsrail ilk kez Lübnan’daki bir Filistin kampını hedef alıyor. 

NASRALLAH, ABD BOMBASIYLA MI ÖLDÜRÜLDÜ?

ABD'li senatör Mark Kelly pazar günü NBC News kanalında İsrail'in Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı öldürmek için “ABD'de üretilen 2,000 kiloluk Mark 84 bombaları” kullandığını iddia etti. İlk kez İsrailli ya da Amerikalı bir yetkili, geçtiğimiz cuma günkü büyük bombardımanda kullanılan mühimmatın türünü belirtmiş oldu.