GÖRÜNTÜLÜ

HBDH milisleri Muğla’da yat tersanesini ateşe verdi

HBDH Baz Azad Piro Milisleri, tecride ve işgal saldırılarına karşı Muğla’da misilleme olarak bir yat tersanesini ateşe verdiklerini duyurdu.

HBDH Baz Azad Piro Milisleri, 25 Eylül gece saat 04:00 civarında Muğla'nın Bodrum İçmeler Tersane Bölgesi’nde yer alan yat tersanesini ateşe verdiklerini açıkladı. 

Açıklamada, “Kürdistan’daki işgal saldırılarına ve tecrite karşı misilleme olarak gerçekleştirilen eylemde bir çok yat yanarken büyük maddi hasar tespit edildi. Eylemi gerçekleştiren milis gücümüz alanlarına güvenli bir şekilde geri çekildi.” denildi. 

Baz Azad Piro Milisleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin Türkiye ve Kürdistan’da yükselen faşizmle doğrudan bağlantılı olduğunu belirterek, “Bizler, HBDH milisleri olarak, özgürlük ve bağımsızlık yolunda her türlü bedeli göze alan, fedaice savaşarak şehit düşen her bir yoldaşı saygı ve minnetle anıyor, özgürlük sağlanana ve işgal hareketi yenilgiye uğratılana kadar dağlarda ve metropoller de eylemlerimizle faşizmin kabusu olacağımızı yineliyoruz.” vurgusunda bulundu.