GÖRÜNTÜLÜ

Minbic’te eylül ayında 14 çete üyesi öldürüldü, 19’u yaralandı

Minbic Askeri Meclisi Basın Merkezi, eylül ayında bölgeye yönelik sızma girişimleri ve saldırıların bilançosunu açıkladı. Buna göre en az 14 çete mensubu öldürüldü.

Minbic Askeri Meclisi Basın Merkezi, eylül ayı içerisinde Minbic bölgesine en az 400 top mermisi ve obüsün isabet ettiğini, iki kez dron saldırısı gerçekleştiğini ve Türk devletine bağlı çetelerin 8 kez Minbic kantonuna girmeye çalıştığını ancak engellendiğini belirtti. 

Açıklamaya göre 4 insansız hava aracı Minbic Askeri Meclisi tarafından düşürüldü.

Saldırılar sonucunda 4 sivilin yaralandığını belirten Askeri Meclis, sızma girişimleri ve çatışmalarda 14 çete mensubunun öldürüldüğünü, 19’unun yaralandığını kaydetti. 

Bilançonun detaylarında şunlar belirtildi: "İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Minbic kantonunun köylerine yüzlerce top ve havanla saldırdı. Hoşeriye köyüne 14 top, Çat köyüne 45 top, Deriç köyüne 5 top, Tuxar köyüne 15 top, Ewn Dadat köyüne 98 ​​top, Mefarid köyüne 12 top, Mehsenli köyüne 21 top, Cerad köyüne 30 top, Ereb Hesen köyüne 13 top, Cilud köyüne 25, Dendeniye köyüne 32 top, Siyade köyüne 22 top, Kawikli köyüne 9 top, Kor Hiyok köyüne 59 top atıldı.”

Minbic Askeri Meclisi Türk hükümetinin, savaş cephelerine yakın Şêx Nasir ve Yaşli köylerindeki üslerinden söz konusu köyleri bombaladığını belirtti. 

Askeri Meclis ayrıca saldırılarda bölge sakinlerinin mallarının zarar gördüğü, bir jeneratör ve bir motosikletin yakıldığını ifade etti. 

Minbic Askeri Meclisi, güçlerininin saldırılara karşılık verdiğini ve Türk devletine bağlı çetelerin söz konusu köyleri işgal etmesine izin vermediğini vurguladı.