YPJ 3 şehidin kimliğini açıkladı

YPJ Genel Komutanlığı, Bakurê Kurdistan’dan YPJ saflarına katılan ve farklı tarihlerde şehit olan 3 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

Kadın Savunma Birlikleri Genel Komutanlığı (YPJ) farklı tarihlerde şehit düşen 3 savaşçının kimlik bilgilerini resmi internet sitesinden açıkladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Özgürlük mücadelesi, saflarında pek çok kahramanı barındırmaktadır. Cesur gençler, özgür ve demokratik bir yaşamın sağlanması için büyük fedakarlıklarla ülkenin özgürlüğü ve bağımsızlığı için mücadele etmektedir. Elbette toplumumuzun bu büyük kararlılığı, serhildan ve direnişle dolu bir tarihe dayanmaktadır. Bu nedenle geleceğe yönelik her katılım ve kararlılık, büyük deneyimler içermekte.

Rojavayê Kurdistan Devrimi tüm ezilen halkların örgütlenmesi için yeni bir fırsat yarattı. Devrim, Kürdistan'ın her parçası için yeni bir yaşamın habercisiydi. Halkın haklarını kazanmak için DAİŞ maskesiyle erkek egemen devlet anlayışına karşı bugün de dâhil amansız bir mücadele yürütülüyor. Rojavayê Kurdistan Devrimi ile birlikte ulus-devlet sınırları ortadan kalktı, özgürlük ve eşitlik isteyen tüm dünya halkları tek ruh, tek yürek oldu. Kadın Devrimi'nin bu gerçeği genç kadınların katılımıyla Demokratik Ulus sistemin inşası için yüksek bir enerjiye dönüştü.

BERWAR, ŞÎMAL VE ARJÎN

Kürdistan'ın özgürlük mücadelesinde Bakurê Kurdistan halkımız büyük bir kararlılıkla amansız bir direniş yürütmüştür ve bu mücadele bugün bile Türk devletinin soykırım sistemine karşı devam etmektedir. Kadınların ve gençlerin tutuklanmasında Bakurê Kürdistan halkımızın direniş kültürü belirleyici rol oynamaktadır. Yoldaşlarımız Berwar, Şîmal ve Arjîn de Türk soykırım sistemine karşı çıkarak özgür ve demokratik bir toplum inşa etmek amacıyla Rojavayê Kürdistan Devrimi'ni katıldılar. Hegemonik sistem böl-yönet politikasıyla Kürdistan'ı işgal etti ve Kürt halkının soykırımını da kendi geleceğini garantiye almak bahanesiyle yürürlüğe koydu. Ancak insanlık ve ahlak dışı olan bu anlayış, kendilerini YPJ saflarında konumlandıran ve komünal yaşam ideallerini somut bir şekilde sunan gençlerin, özellikle de kadınların tepkileriyle karşı karşıya kalmakta.

Yoldaşlarımız Berwar, Şîmal ve Arjîn farklı tarihlerde özgürlük hamlelerinde şehadete ulaşarak ölümsüzler kervanına katıldılar.

Bakurê Kürdistan'ın Colemêrg (Hakkâri) kentine bağlı Gever (Yüksekova) ilçesinden olan yoldaşımız Berwar Dilxwez (Halime Yaşar), 2011’de Kürdistan özgürlük mücadelesinin saflarına katıldı. Rojavayê Kürdistan devriminin gelişmesiyle birlikte Rojavayê Kurdistan'ın direniş cephelerinde yerini aldı. Berwar yoldaş, özgür bir yaşamın yüksek idealleriyle, fedakarlık ruhuyla sonuna kadar büyük bir coşkuyla mücadele etti. 2014’te Til Koçer cephesinde DAIŞ çetelerine karşı halkının onurunu savunurken şehit düştü.

Ulusal sorumluluğu gereği 2014’te Bakurê Kurdistan'dan YPJ saflarına katılan Arjîn Mêrdîn (Surgun Taş) yoldaşımızın Rojavayê Kurdistan'a yolculuğu genç yaşta başladı. Gençliğindeki bu ruh, yaşadığı her anına sirayet etmişti. Çok kısa bir süre de olsa halkının özgürlüğünü kazanmak için çok emek verdi. Bu kararlılıkla özgürlük hamlelerine katıldı ve 11 Ocak 2016'da Dêrik'te ölümsüzler kervanına katıldı.

Wan'ın Elbak (Başkale) ilçesinden olan yoldaşımız Şîmal Zîlan (Sevgî Bahar Yıldız), Wan halkımızın yurtseverliğini kendi kişiliğinde somut bir şekilde göstermiştir. Yoldaşımızın en büyük isteği Önder Apo'nun özgürlüğünü sağlamak olduğu için devrim saflarına katılan yoldaşımız, DAİŞ çetelerine karşı yürütülen mücadelede en ön saflarda yer aldı. Çağın karanlığına karşı eşitliği ve özgürlüğü temsil eden ışığın direnişçilerden biri oldu. Yoldaşımız Şîmal Zîlan, 3 Mart 2016'da Hol'un özgürleştirilmesi hamlesinde şehitler kervanına katıldı.

Kadın Savunma Birlikleri olarak yoldaşlarımızın verdiği mücadeleyi kendimiz için değerli bir miras olarak görüyoruz. Öncelikle yoldaşlarımız Berwar, Şîmal ve Arjîn’in değerli ailelerine ve tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz. Rojavayê Kürdistan Kadın devriminin kalıcılığını sağlamak için mücadele seviyesini yükselteceğimize bir kez daha söz veriyoruz.

Şehitlerin kimlik bilgileri şöyle:

https://hawarnews.com/ar/uploads/images/202409/image_870x_66fadb0b4cebe.jpg

 Kod Adı: Berwar Dilxwaz

Adı ve soyadı: Halime Yaşar

Anne adı: Narınc

Baba adı: Recep

Şehadet yeri ve tarihi: Til Koçer - 2 Ocak 2014

https://hawarnews.com/ar/uploads/images/202409/image_870x_66fadb09d8063.jpg

Kod Adı: Arjîn Mêrdîn

Adı ve Soyadı: Surgun Taş

Anne Adı: Fatma

Baba Adı: Cafer

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrik - 11 Ocak 2015

https://hawarnews.com/ar/uploads/images/202409/image_870x_66fadb0cab47e.jpg

Kod Adı: Şîmal Zîlan

Adı ve Soyadı: Sevgî Bahar Yildiz

Anne Adı: Feleknaz

Baba Adı: Abdilbaqî

Şehadet Yeri ve Tarihi: Hol / 3 Mart 2016."