Şehit Xerîb son yolculuğuna uğurlandı: İşgalci ve işbirlikçilerden hesap soracağız

HRE savaşçısı Diyar Xerîb, Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı. Törendeki konuşmalarda işgalci Türk devleti ve işbirlikçilerden hesap sorulacağı mesajı verildi.

CENAZE TÖRENİ

Efrîn’de 22 Eylül 2024 tarihinde şehit düşen Başurê Kürdistan’ın Zaxo kentinden Efrin Kurtuluş Güçleri (HRE) savaşçısı Diyar Xerîb (Karwan Hecî), Dêrik’teki Şehit Xebat Şehitliği'nde düzenlenen kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Törene Cizre kantonunun Dêrik, Girkê Legê ve Til Koçer bölgelerinden gelen yüzlerce kişi, Diyar Xerîb’in cenazesini Şehit Xebat Derik Hastanesi'nden alarak şehitliğe doğru çıktı.

Koçerat Beldesi Meclis Yönetimi üyesi Sabir Ciwêl, "Şehadet, barış, güvenlik ve ortak yaşamın teminatıdır. Kürdistan’ın evlatları halklarının onuru için savaştı ve bu mücadelede öncülük etti" dedi.

QSD komutanlarından Mihyedîn Xêrkê ise her ne olursa olsun Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı savunmaya hazır olduklarını belirterek, "Şehitlerimizin kanına ihanet edenlerden ve işgalci Türk devletinin çıkarlarına hizmet ederek yoldaşlarımızın şehadetine neden olanlardan hesap soracağız. İşgalci Türk devletinin halkımıza yönelik saldırılarını boşa çıkaracağız" diye konuştu.

Dêrik Kongra Star Örgütü Yönetimi'nden Wefa Sabir de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesine ve şehitlerin mirasına sadık kalacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Diyar Xerîb’in şehadet belgesi okunarak aileye teslim edildi. Şehit, "Şehîd namirin" sloganları eşliğinde toprağa verildi.