Şehitler Qamişlo ve Hesekê'de son yolculuklarına uğurlandı

QSD savaşçıları Seyd Qamişlo ile Ebdulkerim El Dawud, Qamişlo ve Hesekê'de son yolculuklarına uğurlandı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçısı Seyd Qamişlo (Elî Casim El Awad), Qamişlo'da Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Aileleri Meclisi üyesi Fatme El Casim, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, "Bu kutsal mekanda şehit kahramanlarımızın önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz. Bugün kahraman şehidimiz Elî El Casim da bu kutsal kervana katıldı.  Tüm şehit ailelerimize başsağlığı dileklerinde bulunuyoruz” dedi.

Qamişlo Askeri Meclis komutanlarından Nezîr Sofî de "Halkımız, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Dêrazor başta olmak üzere bölgeye yönelik tehdit ve saldırılarına karşı, direniş ve birlikteliğini gösterdi” dedi. Sofî, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesiyle şehitlerin takipçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı.

HESEKÊ

QSD savaşçısı Şehit Ebdulkerim El Dawud (Hogir) ise Şedadê Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Yüzlerce Şedadê sakini, QSD savaşçısı Hogir'in (Ebdulkerim El Dawud) naaşını Şedadê Şehitliği’nde düzenlenen törenle uğurladı.

Şedadê Şehit Aileleri üyesi Melisa Mihemed El Xelil, "Şehitler demokratik bir toplum inşa etme yolunda canlarını veriyorlar” dedi.

Şedadê Askeri Meclisi sözcüsü Mihemed El Ferec, şehit Ebdulkerim'in halkını ve topraklarını korumak gibi kutsal görevini yerine getirirken şehitler kervanlarına katıldığını ifade etti.

El Ferec, şehitlerin hayallerini gerçekleştirmeye çalışacaklarının sözünü verdi.