Afganistan ve Pakistan’da 6.1 şiddetinde deprem

Afganistan ve Pakistan’ı Cuma günü öğleden sonra 6.1 şiddetinde bir deprem vurdu.

Amerikan jeoloji gözlemevine göre deprem Afganistan’ın kuzeyindeki Curm ilçesinin 51 kilometre güney batısında yerin 200 kilometre derinliğinde meydana geldiğini bildirdi.

Merkez üssü Badahşan eyaletinin az nüfuslu dağlık bir alanın olan 6.1 şiddetindeki deprem her iki ülkenin başkentinde hissedildi. İslamabad ve Kabil’de çok sayıda insan panik halinde sokaklara çıktı. İlk bilgilere göre herhangi bir hasar oluşmadı.

Deprem Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’ye kadar hissedildi. Pakistan’ın doğusundaki Lahor bölgesinde de insanlar evlerini ve araçlarını terk etti.

Amerikan gözlemevi, depremde az ölçekli ekonomik kayıp yaşandığını ve insani kayıp olasılığının düşük olduğunu kaydetti.

Afganistan’ın kuzeyi ve Pakistan’da sıklıkla depremler yaşanıyor. Depremler özellikle Hindi Kuş dağ zinciri etrafında oluşuyor. Burası Avrasya ve Hindistan tektonik plakları buluşuyor.

24 Eylül’de Keşmir’in Pakistan’ın kontrolündeki parçasında meydana gelen 5.2 şiddetindeki depremde en az 22 kişi hayatını kaybetmiş, 300’ü aşkın kişi yaralanmıştı.