Akdeniz’de bir göçmen dramı daha

Göçmen dramlarıyla gündemde olan Akdeniz’de bir teknede onlarca mülteci kurtarılırken, çok sayıda mültecinin ise cesedine ulaşıldığı bildiriliyor.

İspanya ile Fas arasındaki Arboran Denizi’nde devriye gezen sahil güvenlik güçlerinin en az 70 göçmenin olduğu bir tekneyi buldukları bilgisi paylaşıldı. Askeri kaynaklara göre, İspanya’ya ulaşmaya çalışan mültecilerden en az 7’sinin de cansız bedenine ulaşıldı.

EN AZ 24 KAYIP İDDİASI

Pazar gecesi battığı belirtilen teknede bulunanların çoğunluğunun Afrika ülkelerinden gelen mülteciler olduğu öğrenildi.

Ancak göçmenlere yardım eden kuruluşlardan Caminando Fronteras’a göre, batan teknede en az 24 mülteci kayboldu. Bu derneğe göre söz konusu tekne 100’e yakın yolcuyla yola çıkmıştı.

Öte yandan teknede kurtarılanlar arasında çok sayıda kadın ile bir bebeğin olduğu da verilerin bilgiler arasında.

Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı Uluslararası Göç Örgütü (IOM) verilerine göre 2014 yılından bu yana Avrupa’ya ulaşmak üzere yola çıkan en az 25 bin göçmen hayatını kaybetti. Bu kişilerin 19 bin kadarı Akdeniz sularında yaşamını yitirirken, yüzlercesi de Batı Afrika toprakları veya Atlantik açıklarında yaşanan facialara kurban gitti.

Bu ayın başında Batı Afrika’nın Atlantik kıyılarında yaşanan bir başka faciada en az 62 göçmen hayatını kaybetmişti.