Akdeniz’de düşen Mısır uçağının enkazı bulundu iddiası

19 Mayıs’ta içerisindeki 66 yolcu ve personelle birlikte Akdeniz’de düşen Mısır Havayolları’na ait uçağın yerinin tespit edildiği bildirildi.

Paris-Kahire seferini yaptığı sırada Yunanistan’ın güneyinde kaybolan ve Akdeniz’e düştüğüne kesin gözüyle bakılan uçağın enkazının bulunmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Çalışmaları yürüten Mısır Araştırma Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, EgyptAir şirketine ait Airbus A320 uçağının enkazına ait birçok parçanın bulunduğu duyuruldu. John Lethbridge adlı özel arama gemisinin çalışmaları sırasında bulunan parçalarına ait fotoğrafların da olduğu belirtilen açıklamada, uçağın kara kutusunun bulunmasının da hedeflendiği kaydedildi.

Açıklamada, uçağın kara kutusunun gövdeye ait parçaların bulunduğu alanda olup olmadığının kesinleşmediği belirtildi.

Ancak Airbus A320 uçağının ana gövdesinin bulunmasının veya karaya çıkarılmasının oldukça zor olduğu bildiriliyor. Aramalar 74 kilometre karelik bir alanda sürdürülürken, bazı yerlerde derinliğin 3 bin metreyi bulmasının aramaları zorlaştırdığı biliniyor. Uçağın enkazının bulunmasına yönelik çalışmalara Mısır’ın yanı sıra Fransa, Almanya, Yunanistan ve ABD gibi ülkelerin ekipleri katılıyor.

19 Mayıs’ta Paris Charles de Gaulle Havaalanı’ndan kalktıktan sonra Yunanistan’ın güneyinde irtibatın kesildiği uçağın düşmesinden hemen öncesinde yangın alarmının devreye girdiği iddia edilmişti. Yine uçağın düşüşünden önce bir patlamanın yaşandığına dair iddialar ortaya atılmışsa da, bunun spekülasyon olduğu duyurulmuştu.