Akdeniz’de yeni bir mülteci dramı: 500 kişi öldü

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Akdeniz’de meydana gelen bir kazada 500 kişinin yaşamını yitirdiğinden şüphelendiğini açıkladı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Akdeniz’de meydana gelen bir kazada 500 kişinin yaşamını yitirdiğinden şüphelendiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Yunanistan’ın Kalamata kenti açıklarında kurtarılan göçmenlerin 500 kişiyi taşıyan bir geminin kaza geçirdiğini ve kaza sonucunda 500 kişinin öldüğü bilgisini verdiğini duyurdu.

UNHCR Güney Avrupa sözcüsü Carlotta Sami, Yunanistan’ın Kalamata kenti açıklarında kurtarılan 41 kişinin Somali, Sudan ve Etiyopya kökenli olduğunu söyledi. 37 erkek, 3 kadın ve 3 yaşında bir çocuğun bulunduğu grubun, Akdeniz’de 500 kişinin ölümüne sebep olan bir kaza yaşandığı bilgisi verdiğini kaydeden Sami, söz konusu grubun Cumartesi günü kurtarıldığını ve Kalamata’ya Pazar günü ulaştığını da kaydetti.

Söz konusu göçmenlerin Libya’nın Tobruk kenti yakınlarındaki bir limandan gemiye bindiği ve denizde biraz yol aldıktan sonra başka bir gemi ile buluştuğu ve zorla o gemiye bindirilmek istendiklerini söylediğini de vurgulayan Sami, geminin kapasitesi üstünde dolu olmasından kaynaklı kazanın yaşandığı bilgisini verdiklerini de aktardı.

Sami, kurtarılan 41 kişi arasında kaza geçiren gemiden insanların olduğunu ve kazadan sonra yüzerek küçük gemiye ulaşarak kurtulduklarını söyledi.