Alman görevliler, sınırdışı şantajıyla mültecilerin paralarını almış

Almanya’da bir mülteci kabul merkezinde görevli olan özel güvenlik birimlerinin mültecilerden şantajla para aldığına dair iddialar soruşturuluyor.

Almanya’da bir mülteci kabul merkezinde görevli olan özel güvenlik birimlerinin mültecilerden şantajla para aldığına dair iddialar soruşturuluyor. Sirket görevlilerinin mültecilerden talep ettikleri paraları vermemeleri halinde ‘sınırdışı edilecekleri’ tehdidinde bulundukları öğrenildi.

Bayerischer Rundfunk radyosu, Bavyera’nın başkenti Münih’teki Euroindustriepark’taki mülteci kabul merkezinde yaşananlara dair soruşturma açıldığını duyurdu. Habere göre, merkezdeki güvenlik elemanları birçok mülteciye sınırdışı tehdidiyle şantaj yaparak, paralarını gasp etti.

Savcılık tarafından da doğrulanan soruşturma kapsamında dün adı verilmeyen güvenlik şirketine baskın yapılırken, en az 3 görevlinin adının geçtiği öğrenildi.

Eyalet kanunlarına göre mülteciler üzerlerinde bulunan paranın 750 euroyu aşan kısmını yetkililere teslim etmek zorunda. İddiaya göre, kabul merkezindeki güvenlik görevlileri mültecilerin üzerlerinde çıkan 750 euronun üzerindeki paraları kayıtlara geçirmezken, mültecilerden de para talep ediyordu.

Mültecileri sınırdışı edilmekle tehdit eden güvenlik görevlilerine ve çalıştıkları şirkete yönelik soruşturmanın devam ettiği bildiriliyor.