Almanya’da 285 bin yabancı aranıyor

Federal Kriminal Dairesi (BKA) tarafından yayınlanan verilere göre, Almanya genelinde 285 bin kadar yabancı hakkında sınırdışı kararı veya diğer suçlar nedeniyle aranıyor.

Ülke içindeki aranan bireylerin kaydedildiği INPOL sisteminde 1 Eylül 2016 tarihi itibariyle aranan yabancıların sayısı 284 bin 158 olarak belirtilirken, bu kişilerden bir kısmının sınırdışı edildiği kaydedildi.

Ancak INPOL adlı sisteme hakkında sınırdışı kararı olan tüm bireylerin girilmediği ve bu sayının çok daha fazla olabileceği savunuluyor. Bu sistem sayesinde Almanya dışında olup tekrar ülkeye girme ihtimali olan yabancıların yakalanması da hedefleniyor.

Almanya’da aranan yabancıların sayısındaki ciddi artışın son 3 yıldaki yoğun mülteci girişiyle bağlantılı olduğu biliniyor. 1 Eylül 2015 itibariyle 120 bine yakın yabancı hakkında arama kararının girildiği ülkede geçtiğimiz yıla oranla yüzde 140’lık bir artış söz konusu.

Almanya’ya 2015 yılında 890 bin kadar mülteci giriş yapmıştı. Geçtiğimiz yıl 476 bin olan iltica başvurusu sayısı ise bu yılın ilk 8 ayında 577 bine yükselmişti.