Almanya’da ‘askere saldırmaya’ hazırlanan bir kişi yakalandı

Münih savcılığı, Bavyera'daki bir kentte askerlere yönelik saldırı gerçekleştirmek isteyen palalı bir kişiyi yakaladıklarını bildirdi.

Münih Savcılığı 13 Eylül Cuma günü yaptığı açıklamada, radikal İslam ile bağlantısı olduğundan şüphelenilen 27 yaşındaki Suriyeli bir şahsın, Alman askerlerini hedef alan bir pala saldırısı planladığı gerekçesiyle gözaltına alındığını duyurdu. 

Savcılıktan yapılan açıklamaya göre, yakalanmadan kısa bir süre önce “iki pala” temin eden ve bunlarla “Bavyera'da bir kentte öğle yemeği molası veren Alman ordusu askerlerine saldırmayı ve mümkün olduğunca çok sayıda askeri öldürmeyi” planlayan şüpheli perşembe günü yakalandı. 

Savcılık, “Zanlı eylemiyle sansasyon yaratmak ve halk arasında güvensizlik hissi yaratmak istemiştir” dedi. 

Saldırının Nürnberg'in yaklaşık 150 kilometre kuzeyindeki Hof belediyesinde planlandığı belirtildi. 

Ağustos ayı sonunda Solingen'de (batı) meydana gelen ve DAİŞ çetelerinin üstlendiği bıçaklı saldırının ardından Alman güvenlik birimleri alarma geçmiş durumda. Üç kişinin ölümüne neden olan saldırının faili olduğu iddia edilen 26 yaşındaki bir Suriyeli, olaydan kısa bir süre sonra tutuklanmıştı. 

Geçtiğimiz hafta Münih'teki İsrail Başkonsolosluğu'nu hedef alan bir saldırı girişimi gerçekleşti. Saldırı, İslamcılığa sempatisiyle bilinen 18 yaşındaki bir Avusturyalı tarafından gerçekleştirildi.

Aynı hafta, İslamcı radikalleşmeden şüphelenilen 29 yaşındaki bir Arnavut, ülkenin güneybatısındaki bir kasabada bir polis karakoluna palayla girmeye çalıştı ve memurlara saldırdı. Saldırgan tutuklandı. 

Bu olaylar Almanya'da, aşırı sağcı eğilimleri arttırırken, güvenlik önlemlerinin arttırılmasına da gerekçe oluşturdu. Sosyal Demokrat Şansölye Olaf Scholz hükümeti, radikal İslam'la mücadele etmek ve göç politikasını sıkılaştırmak adına yeni tedbirler açıkladı.