Almanya’da infaz planı yapan selefilere operasyon

Almanya’nın Bremen kentinde faaliyet gösteren selefi gruplar arasında yaşanan çatışma sonrasında polisin birçok yere baskınlar düzenlediği bildirildi.

Almanya’nın Bremen kentinde faaliyet gösteren selefi gruplar arasında yaşanan çatışma sonrasında polisin birçok yere baskınlar düzenlediği bildirildi. Olayların yaralama ve bir kişinin öldürülmesine dönük planlar nedeniyle başladığı öğrenildi.

Bremen Savcılığı’ndan yapılan açıklamada, kentte faaliyet gösteren iki selefi grup arasında çıkan çatışmalar sonrası iki kişi yaralandı. Savcılık, selefi gruplar arasındaki kavganın nedeninin ‘İslamın yorumuna’ dair tartışmalar sonrasında çıktığını kaydetti.

Savcılık, selefi gruplardan birinin bir kişinin öldürülmesine dair plan yaptıkları bilgisinin olduğunu da belirtti.

Selefi grupların çatışması ardından çevre eyaletlerden gelen özel polis birliklerinin de katılımıyla birçok eve baskın düzenlendiği belirtilen açıklamada, şüpheli olarak görülen bazı kişilerin isimlerinin alındığı dile getirildi. Bu kişilerin bir infaz planında adlarının geçtiği öğrenildi.

Savcılık açıklamasında, yapılan aramalar sonucunda birçok cep telefonu ve bilgisayara el konulduğu belirtilirken, şimdilik tutuklama kararı verilmediği de duyuruldu.

Almanya’daki ‘İslamcı çevrelerin’ toplam üye sayısı 43 bin olarak tahmin edilirken, bunların 8 bin 650 kadarını ‘Selefiler’ oluşturuyor. Bremen ise Selefilerin ‘kalesi’ olarak kabul edilirken, eyaletteki sayılarının 360 kadar olduğu bildiriliyor.

Şubat ayında Bremen İçişleri Senatörü Ulrich Mäurer tarafından alınan kararla, Suriye’deki çetelere eleman kazandırdığı tespit edilen bir selefi derneği kapatılmıştı.