Almanya’da saldırı şüphelisi çete hücresinde ‘intihar’ etti

Almanya’da 10 Ekim’de bombalı saldırı planladığı için yakalanan ve aylarca Türkiye’de kaldığı anlaşılan Suriyelinin cezaevinde intihar ettiği duyuruldu.

Spiegel Online’nın iddiasına göre, Pazartesi günü yakalanan Jaber el Bakr adlı 22 yaşındaki Suriyeli terör şüphelisi, Leipzig Cezaevi’ndeki hücresinde kendini asmış halde bulundu. El Bakr’ın yakalandıktan sonra açlık grevine girmesi veya intihar şüphesiyle hücresinde 24 saat gözetim altında tutulmasına rağmen nasıl intihar ettiği bilinmiyor.

Şubat 2015’te iltica başvurusunda bulunduğu Almanya’da oturum hakkı verilen ve bombalı saldırı planladığı iddia edilen El Bakr’ın bu yıl içinde en az iki kez Türkiye’ye gittiği ve aylarca kaldığı ortaya çıkmıştı. El Bakr’ın Türkiye’deyken AKP destekli çetelerin kontrolündeki İdlib vilayetine gittiği ve oradayken terörist saldırı talimatı aldığı tahmin ediliyordu.

Jaber el Bakr’ın Chemnitz kentindeki evinde yapılan aramalarda patlayıcı madde bulunmuştu. DAİŞ’le bağlantılı olduğu düşünülen El Bakr, Pazartesi günü Leipzig kentinde evlerinde kaldığı 3 Suriyeli mülteci tarafından derdest edilerek polise teslim edilmişti.