‘Almanya’da suç oranları mülteci sayısıyla birlikte arttı!’

Tagesspiegel gazetesinin Polis Kriminal İstatistikleri (PKS) adlı rapora dayandırdığı haberine göre, Almanya’da geçtiğimiz yıl artan mülteci sayısıyla birlikte suç oranları da artış gösterdi.

Tagesspiegel gazetesinin Polis Kriminal İstatistikleri (PKS) adlı rapora dayandırdığı haberine göre, Almanya’da geçtiğimiz yıl artan mülteci sayısıyla birlikte suç oranları da artış gösterdi. Bu artışın birincil nedeni ise Yabancılar Yasası’nın ihlal edilmesi oldu.

Rapora göre, geçtiğimiz yıl Almanya genelinde polis tarafından toplam 6 milyon 330 bin civarında suç kayıtlara geçirildi. Böylelikle suç sayısında 2014 yılına oranla yüzde 4,1’lik bir artış yaşandı.

Polisin ‘suç eylemi’ olarak kayıtlara geçirdiği vakalardaki artışın temel nedeni ise geçtiğimiz yıl artan mülteci sayısı. Buna göre, Yabancılar Yasası’nı ihlal dışındaki suç vakalarının sayısı 5 milyon 930 bin kadar olurken, bir önceki yıla oranla aynı kaldı.

Ancak 2014 yılında Yabancılar Yasası’yla bağlantılı suçların sayısı 157 bin iken, 2015’te 402 bine yükseldi. Bunlar arasında özellikle ülkeye kaçak giriş yapan bireylerin sahte pasaport taşıması bulunuyor.

Rapora göre, işlenen suçlardan dolayı şüpheli olarak kayıtlara geçen bireylerin 1 milyon 450 bin kadarı Alman vatandaşı iken, yabancıların sayısı ise 555 bin civarında idi. Suç işleyen Alman vatandaşlarının sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 5 azalırken, yabancılarda yüzde 12 artış gösterdi. Ülkeye yeni gelen göçmenlerin işlediği suçlardaki artış ise yüzde 90 civarında gerçekleşti.

Tagesspiegel’in PKS raporuna dayandırdığı haberine göre, aydınlatılamayan suçların sayısı yüzde 7 artışla 3 milyon 560 bin civarına yükseldi. Geçtiğimiz yıl işlenen fiziki şiddet, cinayet ve hırsızlık vakaları ise 181 bin olarak kayıtlara geçti.