Almanya tartışmalı ‘Anti-Terör Paketi’ni kabul etti

Almanya’da muhalefetin sert bir biçimde eleştirdiği ‘Anti-Terör Paketi’ Federal Meclis’te yapılan oylamayla kabul edildi.

Pakete, özellikle vatandaşlarının bilgilerinin yabancı ülke servisleriyle paylaşılmasına izin verdiği gerekçesiyle itiraz ediliyordu.

Federal Meclis’te kabul edilen ‘Anti-Terör Paketi’ndeki önlemler arasında Avrupa Birliği (AB) ve NATO ülkeleriyle birlikte ‘şüpheli’ olarak addedilen bireylere yönelik çalışmalar yapılması bulunuyor. Buna göre, Anayasayı Koruma Örgütü (BfV) bireyler ve olaylara ilişkin bilgileri partner ülkelerle paylaşacak.

Yasa paketiyle Almanya’da şüpheli olduğu düşünülen bireylere dair bilgi ve verilerin araştırılması için daha önce 16 olan alt yaş sınırı bundan sonra 14 olacak. Böylelikle özellikle Suriye ve Irak gibi ülkelerdeki radikal islamcı çete örgütlerine katılımların engellenmesi hedefleniyor.

Paketteki bir diğer maddeye göre de, ön ödemeli cep telefonu hatlarının satın alınması esnasında kimlik kartı sorulacak.

Federal Meclis’te muhalefette olan Sol Parti (Die Linke) ve Yeşiller tarafından sert bir dille eleştirilen yasayla bireysel özgürlüklerin kısıtlanmasından ve Almanya’da yaşayan bireylerin özel yaşamına dair bilgilerin ‘gereksiz yere’ yabancı ülkelerle paylaşılmasından endişe ediliyordu.