‘Avusturya’da DAİŞ çetelerinin katliam planı önlendi’ iddiası

Avusturya’da başkent Viyana ile Avrupa’nın farklı ülkelerinde katliam planlayan en az 3 DAİŞ çetesinin ele geçirildiği iddia edildi.

Avusturya haber ajansı APA’nın iddiasına göre, Noel pazarlarına yönelik katliam hazırlığı son anda önlendi. APA’nın haberinde, başkent Viyana’daki Noel Pazarı’na saldırı planlandıklarından şüphelenilen Çeçenistan vatandaşı üç kişi yakalandı.

Yaşları 24 ila 31 arasında değişen üç kişiden birinin daha önce Suriye’ye gitmek üzereyken yakalandığı ve halen cezaevinde olduğu öğrenildi. APA’nın haberinde, bu kişinin diğer iki Çeçen çeteyle cezaevinden cep telefonuyla iletişim kurduğu bilgisine yer verildi.

Katliam planı yapanlardan diğer ikisinin geçtiğimiz hafta sonu yapılan bir operasyonla yakalandıkları da APA’nın verdiği bilgiler arasında.

Konuya ilişkin Viyana Savcılığı’ndan bilgi alınamazken, DAİŞ sempatizanı olduğu belirtilen şüphelilerin Saint Stephan Katedrali önündeki Noel Pazarı’na Noel Bayramı ile Yılbaşı arasında saldırı planladıkları belirtildi. Çetelerin olası diğer hedefleri arasında Avusturya’nın Salzburg şehri ile Almanya, Fransa veya Lüksemburg’daki başka kentler olduğu da iddia edildi.