Bağdat saldırısının bilançosu ağırlaştı: 65 ölü, 60 yaralı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta Şii lider Muqteda Es-Sadr’ın merkezi ve Sadr Hareketinin kalesi olarak bilinen mahalleye yönelik yapılan saldırıyı DAİŞ üstlendi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta Şii lider Muqteda Es-Sadr’ın merkezi ve Sadr Hareketinin kalesi olarak bilinen mahalleye yönelik yapılan saldırıyı DAİŞ üstlendi. Irebe Halk Pazarında bombalı araç ile gerçekleştirilen saldırında ölenlerin sayısı 65’e yükseldi.

Irak’ın Başkenti Bağdat’ın kuzey doğusundan yer alan Sadr City’de bugün sabah saatlerinde bombalı araç ile gerçekleştirilen saldırıyı DAİŞ üstlendi. DAİŞ’e yakın sosyal medya hesaplarında da yer verilen saldırının özellikle Sadr yanlısı Şiilere yönelik gerçekleştirildiğine dikkat çekiliyor. Yaşamını yitirenlerin büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşuyor. Patlamada yaralananlardan durumu ağır olanların da yaşamını yitirmesi ile ölü sayısı 65’e yükselirken yaralı sayısı da 60 oldu.

Bombalı aracın pazara meyve ve sebze taşıyan bir kamyonet olduğunun da netleştiği saldırı son ayların en çok kayıp verilen saldırısı olduğu dile getirildi.

Şii Lider Muqteda Es-Sadr ve Sadr Hareketi Irak’ın köklü muhalif hareketlerinden olup, BAAS Rejimi dönemindeki direnişleri ile de tanınıyor. En son Sadr Hareketi Irak’ta yeni bir hükümetin kurulması ve yolsuzluklar ile mücadele edilmesi için sivil itaatsizlik eylemleri ile Bağdat politikalarına etki etmişti.