Batı Afrika’da şiddetli çatışmalar: Onlarca ölü

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’da radikal İslamcı çetelerin ordu birliklerine saldırılarıyla yaşanan yoğun çatışmalarda çok sayıda asker ve sivilin yanı sıra 80 çetenin öldüğü duyuruldu.

Burkina Faso Genelkurmay Başkanlığı tarafından yayınlanan basın açıklamasına göre, ülkenin kuzeyindeki Soum iline bağlı Arbinda’da dün sabah geniş kapsamlı bir saldırı gerçekleşti. Açıklamada, radikal İslamcı çetelerin saldırısı sırasında çok sayıda sivil ile en az 4 asker ve 3 jandarmanın hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı. Saldırıda 20’yi aşkın ordu mensubu ve jandarma da yaralandı.

Saldırıların aynı askeri birlikler ve sivilleri aynı anda hedeflediği savunulduğu açıklamada, ordu birliklerinin karşılık vermesiyle çatışmaların saatlerce sürdüğü belirtildi. Ordu açıklamasına göre, en az 80 saldırgan öldürüldü.

El Kaide ve DAİŞ bağlantılı çetelerin yoğun faaliyet gösterdiği Mali ve Nijer’e sınırı bulunan Burkina Faso’da 2015 yılından bu yana çete saldırıları yoğunlaştı. Birleşmiş Milletlere (BM) göre, 2015 yılından bu yana 700’ü aşkın kişi ölürken, 560 bini aşkın kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı.