Belçika’da 40 noktaya polis baskını

Belçika polisi Cuma ve Cumartesi günü ülke çapında düzenledikleri 40 farklı operasyonda Euro 2016 Futbol Şampiyonası karşılaşmalarına saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen 40 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlarda 12 kişi tutuklandı.

Belçikalı yetkililere göre, Brüksel’de Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası karşılaşmaları için düzenlenen taraftar alanları ile alışveriş merkezleri ve tren istasyonları gibi kalabalık mekanların, saldırıların hedefinde olduğnu açıkladı.

Belçika başbakanı Charles Michel, İçişleri, Dışişleri ve Savunma bakanlarıyla yaptığı güvenlik toplantısının ardından gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı: “Durum kontrol altında. Saldırıları engellemek için terörle mücadele konseptinde herkes üzerine düşen görevi yapıyor.”

Geçen Kasım ayında 130 kişinin öldürüldüğü Paris saldırılarının zanlılarının Belçika bağlantılı olmaları ve Mart ayında Brüksel’deki saldırılarında 32 kişinin hayatını kaybetmesinden sonra bu ülkede ve tüm Avrupa’da güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılmıştı.