Beyaz Saray azil iddianamesine katılmayacak

ABD Yönetimi, Donald Trump’a yönelik görevden azil süreci kapsamında Temsilciler Meclisi’ndeki iddianame hazırlıkları için iş birliği yapmamakta ısrarcı.

Donald Trump’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile Demokrat Partili güçlü rakibi Joe Biden’i zora düşürecek bir soruşturma için pazarlık yaptığı iddiaları ardından Kongre’de azil süreci başlatılmıştı.

Kongre’nin iki ayağından biri olan Temsilciler Meclisi’nde devam eden soruşturma kapsamında birçok tanık dinlenirken, Adalet Komisyonu’nda Trump’a ilişkin suçlamalara dair iddianame yazılacak. Ancak Beyaz Saray, çağrılara rağmen bu süreçte yer almamakta ısrarlı.

BEYAZ SARAY AVUKATI: İDDİALAR TEMELSİZ!

Beyaz Saray avukatı Pat Cipollone, Trump’a yönelik suçlamaların ‘temelsiz’ olduğunu iddia etti. Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu Başkanı Jerry Nadler’e bir mektup yazan Cipollone, iddianamedeki suçlamaların gerçeği yansıtmadığı yönündeki iddiasını yineledi.

TEMSİLCİLER MECLİSİ’NDE KESİN AMA SENATO’DA BLOKE EDİLECEK 

Beyaz Saray’ın Temsilciler Meclisi’ndeki iddianame yazılımına katılması için cuma akşamına kadar süre tanınmıştı. Perşembe günü Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu oluşturan Demokrat Parti tarafından yapılan açıklamada, Trump’ın azline ilişkin iddianamenin yazılmaya başlanacağı duyurulmuştu.

İddianamenin yazımının kısa sürede biteceği ve büyük ihtimalle önümüzdeki haftadan itibaren Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu’nda oylanması ihtimal dahilinde. Bunun ardından Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’nda Trump’ın azline ilişkin son oylama yapılacak. Oylamada Trump’ın azline karar verilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Ancak sonrasında Senato’da çoğunluğu oluşturan Cumhuriyetçilerin bu süreci bloke etmesi bekleniyor.