Beyrut’taki Türk Büyükelçiliği’ne pankart asıldı: Siz de defolun!

Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Türk büyükelçiliğinin girişine “Siz de defolun” yazılı büyük bir pankart asıldı.

Türk devletinin Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Avn’a yönelik Osmanlı’yı öven hakaret içerikli açıklamalarından bir kaç gün sonra Beyrut çevresindeki Rabieh’teki Türk büyükelçiliğine bir pankart asıldı.

Türk bayrağı ve içerisinde bir kuru kafanın bulunduğu pankartta “Siz de defolun” yazısı yer aldı.

Lübnan medyasına göre “Siz de defolun” ifadesi, geçen hafta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın sınırdaki İsrail askerleri için kullandığı “defolun” açıklamasından esinlenerek kullanıldı.

AVN’DAN ‘OSMANLI TERÖRÜ’ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Avn, geçen hafta Lübnan Devleti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı bir konuşmada, "Osmanlı boyunduruğundan kurtulma girişimlerinin tümünün şiddet, cinayet ve mezhep çekişmesiyle sonuçlandığını” kaydetmişti.

Avn, "Osmanlıların özellikle 1. Dünya Savaşı yıllarında Lübnanlılara uyguladığı devlet terörünün, kıtlık ve zorla çalıştırma dahil yüz binlerce kurbanla sonuçlandığını, 1. Dünya Savaşı'nın sona ermesiyle Osmanlıların hezimeti ve Fransız nüfuzuyla birlikte ülke tarihinde yeni bir döneme geçildiğini" ifade etmişti.

ANKARA’YA GÖRE OSMANLI’DA TERÖR YOKMUŞ!

Beyrut’taki Türk Büyükelçisi Hakan Çakıl da Salı günü Lübnan Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Türk Dışişleri Bakanlığı, Avn’ın açıklamasına tepki göstererek, Osmanlı’yı övmüş ve hakarette bulunmuştu. “Osmanlı İmparatorluğu’nun tarihinde devlet terörü yoktur” iddiasında bulunan Ankara, Osmanlı’nın Ortadoğu’da uzun bir istikrar dönemi olduğunu öne sürmüştü. Bakanlık, “Bu şuursuz yaklaşımın objektif tarih anlayışında ve bölge halklarının vicdanında hiçbir karşılığı yoktur ve olmayacaktır” demişti.