BfV: Rusya’nın uzun vadeli siber saldırı operasyonları var

Alman Anayasayı Koruma Örgütü (BfV) Başkanı Hans-Georg Maaßen, ülkesinin birçok siber saldırı projesiyle karşı karşıya olduğunu savundu.

Alman Anayasayı Koruma Örgütü (BfV) Başkanı Hans-Georg Maaßen, ülkesinin birçok siber saldırı projesiyle karşı karşıya olduğunu savundu. Saldırıların özellikle Rusya kaynaklı olduğunu iddia eden Maaßen, Rus gizli servislerinin uzun süreli siber saldırı operasyonları gerçekleştirdiğini söyledi.

Rusya’nın gerçekleştirdiği siber saldırıların bazılarının 11 yıla kadar sürdüğünü kaydeden BfV Başkanı, operasyonların amacının geniş kapsamlı ‘stratejik enformasyon kazanımı’ olduğunu belirtti.

Siber alanın yeni bir tür ‘karma savaş alanı’ olduğunu söyleyen BfV Başkanı Hans-Georg Maaßen, Rus gizli servislerinin daha çok sabotaj eylemlerine yönelebileceklerini iddia etti. Maaßen, özellikle ‘kritik önemdeki alt yapıların’ tehlikede olduğunu söylerken, ‘Sandworm’ adlı bir kampanyanın resmi kurumları, telekomünikasyon, enerji ve araştırma şirketlerini hedef aldığını kaydetti.

Hacker in sensible Netze oder kritische Infrastrukturen eindringen und dort gefährliche Manipulationen vornehmen könnten.

Daha önce Federal Enformasyon Tekniği Güvenliği Dairesi (BSI) tarafından yapılan açıklamada, 2015 yılında hükümet kurumlarına yönelik günde ortalama 15 siber saldırı olduğu duyurulmuştu. Gizli servislerle bağlantılı olarak ise iki günde bir siber saldırı düzenlendiği de BSI raporuna yansımıştı.

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında da Alman Federal Meclisi‘ne (Bundestag) yönelik siber saldırılar olduğu duyurulmuş ve bunların Rus gizli servislerince yapıldığı iddia edilmişti.