Boko Haram’a karşı ‘final hamlesi’ hazırlanıyor

Başta Nijerya olmak üzere Çad Gölü çevresindeki ülkeleri tehdit eden Boko Haram çetelerine karşı ‘final hamlesine’ hazırlanılıyor.

Nijer’in başkenti Niamey’de Çad, Nijerya, Kamerun, Bénin ve Nijer’in genelkurmay başkanlarının katıldığı toplantıda, Boko Haram çetelerinin ‘yok edilmesi’ için operasyonlar görüşüldü.

Toplantı sonrasında Nijer Devlet Radyosu’nda yer alan açıklamada, Boko Haram’a karşı ‘final hamlesinin’ hazırlıklarına ilişkin detayların görüşüldüğü duyuruldu.

Çad Gölü’ne kıyısı olan 5 ülkenin temsilcilerinin katıldığı toplantı öncesinde konuşan Nijer Savunma Bakanı Hassoumi Massoudou, “Bu buluşmada, Boko Haram’ı bölgemizde tümüyle bitirmeye yönelik final aşamasının hazırlıkları görüşüldü” diye konuştu.

2009 yılından bu yana on binlerce kişinin yaşamını yitirmesine yol açan saldırılarda bulunan ve 2015’te DAİŞ çetelerine ‘biat’ eden Boko Haram’a karşı son aylarda büyük operasyonlar düzenlenmişti. Temmuz ayında Nijer, Çad ve Nijerya ordularının başlattığı ortak operasyonda şimdiye kadar en az 123 çetenin öldürüldüğü duyurulmuştu.