Brexit sonrası ırkçı ve homofobik saldırılar arttı

23 Haziran’daki referandumda Avrupa Birliği’nden çıkış (Brexit) kararı alınan Britanya’da aradan geçen 3 ayda homofobik saldırılar ile göçmenlere yönelik ırkçı saldırılarda ciddi bir artış yaşandığı bildirildi.

The Guardian gazetesinin LGBT Galop adlı kuruluşun verilerine dayandırdığı haberine göre, Brexit referandumu ardından geçen üç aylık süreçte eşcinsel ve transseksüel bireylere yönelik saldırılar yüzde 147 oranında artış gösterdi.

LGBT Galop, referandumdan sonraki 3 aylık sürede LGBT bireylere yönelik kendilerine ulaşan başvuru sayısının 187 olduğunu duyurdu. Bu sayı 2015’in aynı döneminde 72 idi.

Bu kuruluşun görüştüğü 467 LGBT bireyi hayatında en az bir kez homofobik saldırı kurbanı olduğunu beyan ederken, sadece yüzde 25’lik bir kesimi polise şikayette bulundu. LGBT bireylerin bu saldırıları, ‘duyarsız kalacağından emin oldukları için’ polise bildirmedikleri yönündeki ifadeleri de dikkat çekti.

The Guardian’ın Brexit sonrası bir başka verisi ise göçmenlere yönelik nefret suçlarına dair. Buna göre, Brexit sonrasında Britanya polisine ulaşan göçmen karşıtı suçların sayısı 3 bini aştı. Bu da bir önceki yıla göre yüzde 42 oranında bir artış olduğunu gösteriyor.