Britanya’da halk AB üyeliği için sandık başında

Büyük Britanya’da halk bugün Avrupa Birliği (AB) üyeliği için sandık başına gidiyor. Referandum için yapılan son anketler, AB yanlısı ve karşıtı kesimlerin birbirine yakın oranlarda olduğunu gösteriyor.

46,5 milyon seçmenin sandık başına gideceği Büyük Britanya’daki AB referandumuna ilişkin yapılan anketlerde birbirinden farklı ama çok yakın sonuçlar çıkıyordu. Opinium tarafından internet üzerinden 3 bin kişiyle yapılan ankete göre, AB yanlılarının oranı yüzde 44 iken, yüzde 45’lik bir kesim birlikten çıkılmasını istiyor.

TNS tarafından yapılan bir diğer ankete göre ise AB’den çıkış yanlılarının oranı yüzde 43, AB yanlılarının oranı ise yüzde 41 olarak tespit edildi.

Opinium anketinde kararsızların oranı yüzde 9 olurken, TNS anketinde bu oran yüzde 16 ile oldukça yüksek çıktı.

YouGov anketinde ise AB’de kalınmasını isteyenlerin oranı yüzde 51 olarak tespit edildi.

Britanya’nın AB’den çıkması ihtimaline karşı birlik üyesi ülkelerden ‘AB’de kalın’ mesajı verilirken, iş dünyasının da AB’de kalınmasından yana olduğu biliniyor. Dün çoğunluğu borsada hissesi bulunan bin 300 kadar şirketten yapılan çağrıda, ülkenin AB’de kalması gerektiği savunulmuş ve bu yönde oy kullanılması çağrısı yapılmıştı.