Clinton anketlerde Trump’a karşı önde

Önümüzdeki ay yapılacak Amerikan başkanlık seçimlerinde adayların karşılıklı propaganda çalışmaları devam ederken, son haftalarda hastalığıyla gündemde olan Clinton’un Trump karşısında halen daha avantajlı olduğu görülüyor.

Geçtiğimiz hafta sonunda canlı yayında düelloya çıkan Cumhuriyetçi Donald Trump ile Demokrat Parti adayı Hillary Clinton’u 85 milyonu aşkın kişi izlemişti. Tartışma programından Clinton’un daha fazla beğeniyle ayrıldığı yapılan anketlere yansımıştı.

Reuters haber ajansının Ipsos adlı enstitüye yaptırdığı yeni bir ankette de Clinton’un Trump karşısında en az 5 puan önde olduğu tespit edildi. Ankete göre, ABD’li seçmenin yüzde 43’ü Clinton’u, yüzde 38’i Trump’ı seçeceğini beyan etti.

İki aday arasındaki oy farkı son 4 haftada yapılan anketlerin ortalamasına göre de 5 puan civarında.

Hillary Clinton’un zatürre teşhisi konulması ardından adaylıktan çekilmesine dair spekülasyonlar yapılmış, ancak Clinton tekrar seçim çalışmalarına başlamıştı. Clinton’un rakibi Trump’ın en büyük dezavantajı ise geçmişte büyük oranda Cumhuriyetçi adaylara oy veren bazı medya, işveren ve siyasetçilerin destek vermyeceğini açıklaması.