Clinton ile Trump arasındaki fark kapanıyor

Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde adaylıkları neredeyse kesinleşen Hillary Clinton ve Donald Trump arasındaki fark kapanıyor.

Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde adaylıkları neredeyse kesinleşen Hillary Clinton ve Donald Trump arasındaki fark kapanıyor.

ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin tek adayı olan Donald Trump’ın karşısına büyük ihtimalle eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton çıkacak. Demokrat Parti’nin ön seçimlerinde Clinton’un karşısındaki tek aday olan Bernie Sanders’in geriye kalan eyaletlerden alacağı oylarla kazanması çok küçük bir ihtimal.

Öte yandan son yapılan anketler, Donald Trump ile en olası rakibi Clinton arasındaki farkın kapandığını gösteriyor. Geçtiğimiz hafta Ipsos/Reuters tarafından yapılan bir ankette Clinton’a oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 45, Trump’ı seçeceklerin oranı ise yüzde 36 olarak belirlenmişti.

Bu hafta yapılan ankette ise, adaylıkları neredeyse kesinleşen Clinton’un oy oranı yüzde 41, Trump’ınki ise yüzde 40 olarak belirlendi.

Son haftalarda yapılan diğer anketler ise büyük oranda Clinton’un kazanacağını gösteriyor. Public Policy Polling’in 6-9 Mayıs arasında yaptığı ankette Clinton’un oy oranı yüzde 47, Trump’ın alacağı oy oranı ise yüzde 41 olarak belirlendi. Demokratların adayının Bernie Sanders olması halinde alacağı oy oranı yüzde 50’ye çıkacakken, Donald Trump yüzde 39’a kadar geriliyor.

Morning Consult’in Nisan sonundaki anketinde Clinton’un yüzde 45, Trump’ın ise 40 oy alacağı görülüyor.

Rasmussen Reports’un 28-29 Nisan tarihleri arasında yaptığı ankette ise Trump yüzde 41, Clinton yüzde 39 oy alacağı tespit edildi.