DAİŞ çeteleri Irak'ta saldırılarını tırmandırdı

DAİŞ çetelerinin gece saatlerinde Irak’ın iki ayrı bölgesinde gerekleştirdiği saldırılarda 4’ü polis, 1’i Haşdi Şabi üyesi olmak üzere 5 kişi öldü.

Yenilerek toprak hakimiyetini tamamen kaybeden DAİŞ çeteleri, Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırıları ardından yeniden canlanmaya başladı.

Son zamanlarda Suriye ve Irak’ta DAİŞ saldırıları artış gösterdi. Özellikle Irak merkezi hükümeti ile Federal Kürdistan Bölgesi arasında “tartışmalı” olarak tanımlanan bölgelerde saldırılar tırmandı. Saldırılar, Ekim ayı ortalarından itibaren sıklaştı.

Kasım ve Aralık ayı boyunca Musul, Tel Afer, Anbar, Kerkük, Diyala, Xaneqin, Germiyan bölgelerinde çok sayıda saldırı gerçekleşti.

DAİŞ çeteleri Cumartesi gecesi Selahaddin’in Beyci ilçesi ile Diyala’nın Sadiye ilçesine yönelik saldırılarda bulundu.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere saldırıda bir polis noktası hedef alındı. İlkin bir canlı bombanın, polislerin bulunduğu konteynıra yöneldiği ancak erken fark edildiği için hedefine ulaşmadan üzerindeki bombaları patlattığı bildirildi. Patlama ardından çatışmalar başladı. Çıkan çatışmalarda, 4 Irak Federal polisinin öldüğü çok sayıda polisinde de yaralandığı bilgisini verirken, çatışmada çok sayıda DAİŞ’linin de öldüğü belirtildi.

DAİŞ çeteleri, bu saldırıya paralel olarak Diyala’da Haşdi Şabi’nin bulunduğu bir noktaya da saldırdı

Diyala’nın kuzeydoğusundaki Sadiye beldesi yakınlarında bulunan Haşdi Şabi noktasına yönelik düzenlenen saldırıda, bir Haşdi Şabi üyesi ölürken, 3’ü de yaralandı.

Geçen hafta Kerkük’ün Dibiz ilçesi ile Germiyan’nin Kifri bölgesinde saldırılar geçrekleştiren DAİŞ çetelerine yönelik Irak ordusu tarafından operasyonlar başlatıldı.

Operasyonlar, Musul’un da bazı bölgelerine içine alacak şekilde genişletildi. Musul’un batısında lokal ve belli aralıklarla devam eden operasyonda DAİŞ’e ait bir hücre evi çökertildi. Hücre evinde biri kadın olduğu öğrenilen çok sayıda DAİŞ’linin sağ yakalandığı bildirildi.