DAİŞ'e gece operasyonu: Türk yapımı silahlar ele geçti

QSD güçlerinin dün gece ani bir baskınla DAİŞ çetelerinden ele geçirdiği 6 mahallede, Türk Ordusu için MKE’nin ürettiği silahlar da bulundu. Silahlar arasında Türk Devletinin DAİŞ’e verdiği lav silahı da var.

Rakka kentinin kapısı olarak da anılan Tabqa kent merkezinde Demokratik Suriye Güçleri-QSD savaşçıları ile DAİŞ çeteleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Gece ansızın yapılan bir baskın ile kentin 6 mahallesi daha özgürleştirildi. Öldürülen ve savaş alanından kaçan çok sayıda DAİŞ çetesinden geriye çok çeşitli silahlar kaldı.

TÜRK YAPIMI LAV SİLAHI YİNE DAİŞ’İN ELİNDE

Çok sayıda AK-47, BKC, B-7 Roket ve gövdesi ve bunlara ait mühimmat ile Türk Ordusunun kullandığı Makine Kimya Endüstrisi’nin (MKE) ürettiği lav silahı ele geçirildi. Değişik çapta top mermisi ve tuzaklanmış patlayıcı da ele geçen cephane içerisinde bulunuyor.

QSD güçlerinin DAİŞ çetelerinden ele geçirdiği son malzemelerin arasında şehir çatışmaları için üretilmiş silahlar ile suikast için tasarlanmış küçük bir tabanca da var. Havan ve topçu nişan aparatlarının yanı sıra modem ve WiFi internet dağıtım cihazı ile çeşitli basın yayın araçları da var.